Pologensere

17 produkter
Filtrer / SorteringDameSalgSpar mestGratis fraktGratis retur
Dette utvalget kan desverre ikke filtreres på størrelse.
Størrelse
Dette utvalget kan desverre ikke filtreres på farge.
Farge
Ingen merker passet til søket
Merker
-
Pris
Mest populære
Cadena
Tiger of Sweden
Cadena
1.898,00 kr
 
Onlvega L/s Rollneck Pullover Ex Kn
Only
Onlvega L/s Rollneck Pullover Ex Kn
278,00 kr
 
Rolla Rollneck
Gestuz
Rolla Rollneck
698,00 kr
 
Rolla Rollneck
Gestuz
Rolla Rollneck
698,00 kr
 
Objdillinger L/s Highneck Pullover
Object Collectors Item
Objdillinger L/s Highneck Pullover
498,00 kr
 
Rose Mohair Pullover
moss copenhagen
Rose Mohair Pullover
648,00 kr
 
Cadena.
Tiger of Sweden
Cadena.
1.898,00 kr
 
Sparkle Stripe Top
NLY Trend
Sparkle Stripe Top
119,00 kr
 
Show Back Long Knit
NLY Trend
Show Back Long Knit
398,00 kr
 
Rose Mohair Pullover
moss copenhagen
Rose Mohair Pullover
648,00 kr
 
Rib Knit Sweater
NLY Trend
Rib Knit Sweater
398,00 kr
 
Onlkleo L/s Plain Pullover Knt Noos
Only
Onlkleo L/s Plain Pullover Knt Noos
229,00 kr
 
Show Back Long Knit
NLY Trend
Show Back Long Knit
398,00 kr
 
Long Knit Sweater
NLY Trend
Long Knit Sweater
398,00 kr
 
Chunky Roll Neck Knit
NLY Trend
Chunky Roll Neck Knit
398,00 kr
 
Ribbed Turtle Neck
NLY Trend
Ribbed Turtle Neck
348,00 kr
 
Shine Turtleneck
Gestuz
Shine Turtleneck
798,00 kr
 

Pologenseren er tilbake

Pologensere er en av de ting som virkelig har fått en opptur i det siste. I en årrekke var det et plagg forbundet med stikkende ull tilhørende barndommen som vi voksne og moderne mennesker ikke ville rørt med en lilletå. Men det er nå historie – pologenserne er tilbake! Rullekragegenseren, turtleneck eller pologenser, kjært barn har mange navn – vi hos Katoni digger uansett at den igjen er in! Derfor har vi oppdatert våre kategorier, slik at du enkelt får tilgang på et gigantisk utvalg av den populære genseren. Kanskje er du mannen som mangler den klassiske svarte pologenseren, eller kvinnen som mangler en chunky pologenser til de mange kalde dagene? Se utvalget her på siden og finn den modellen du leter etter.

Fra 1950-tallets skuespillerinner til nåtidens millionærer

Helt lavpraktisk så er pologensere det norske ordet for genserne med høy krage som kan rulles ned. Det engelske navnet er ’turtleneck’, og her går historien tilbake til USA i 1950-årene. Den stramme modellen var ofte en del av universitetsstilen disse tiårene, og vært et plagg som indikerte en pen look blant unge studenter – et viktig signal å sende til omverdenen. Stilen kom raskt til Europa, men ikke med den samme preppy betydningen som genserne hadde i USA.

Pologenseren var også høyt elsket av IT-girls kjent i media, og for mange ble den nesten et ikonisk plagg. Noen av tidens mest populære skuespillere, som Audrey Hepburn og Marilyn Monroe er i dag særdeles kjente for å ha iført seg dette plagget mange ganger, gjerne den tettsittende svarte modellen. På null komma niks ble plagget på én og samme tid både feminin og maskulin, gjennom å både fremheve de kvinnelige formene, samtidig som de ble brukt sammen med klassiske, tettsittende og herreinspirerte bukser. Den erkeamerikanske James Dean var også en herre velkjent for å kle seg i flotte, strikkede pologensere.

I nyere tid er det grunnleggeren av Apple, Steve Jobs, som er kjent for å alltid iføre seg pologenseren, men ofte ikke standardmodellen med høy hals. Pologensere med lav hals blir ofte kalt en ’mock turtle’, og nettopp denne modellen synes å være en av Jobs favoritter.

Stilfulle pologensere til herre

Pologensere til herre er en trend som hitter for tiden. Genseren har den fantastiske egenskapen at den kan gjøre en formell dress litt mer avslappet i stilen. Samtidig gir en svart pologenser et hint av formalitet satt sammen med et par pene jeans. Andre vil nok hevde at den mørke pologenseren er en genial kombinasjon av flott og avslappet stil.

En pologenser i ull kombinert med et par chinos og en blazer vil med garanti sende tankene tilbake til 60-tallet og er et godt valg til de kalde vintermånedene. Blir uttrykket for gammeldags for deg, så tar pologenseren seg godt ut med et par jeans, vinterstøvler og en tykk vinterjakke. Den tynne pologenseren kan for mange menn virke som en utfordring, men kombinerer du den med et par herrebukser og flotte sko blir dette også en elegant look for høsten og våren. Ikke minst sammen med en flott blazer. Velg en svart eller grå pologenser for å gjøre helheten avdempet og smått formell.

Allsidige pologensere til damer

Som kvinne er mulighetene med pologensere uttallige. Liker du det stilrent og enkelt kan en hvit pologenser i et lett materiale være en perfekt match med et par svarte bukser og støvletter. Tilføy noen smykker for å gjøre antrekket fullendt. En annen trend vi ser for tiden er å kombinere rullekragen med flere lag – dette er jo genseren som skapt til! Bruk en lett, gjennomsiktig pologenser under en fin kjole, eller sett den under en tykk ullgenser med V-hals på den kalde dagen, og du er godt rustet for snøstorm og kalde dager.

De kraftigere pologenserne av strikk er heller ikke å unngå å legge merke til i motebildet. Det fine med dette plagget er at det ikke trenger å være så vanskelig. Finn en genser i din favorittfarge og sett den sammen med noen gode jeans og et par støvletter, og du er sikret et forsidelook for en dag. En tykk pologenser er også perfekt til å slenge over en kjole eller sammen med et skjørt når kulden kommer krypende en sommerkveld også, hvor både en svart eller pastellfarget pologenser vil gjøre susen.

Finn pologensere hos Katoni

Pologenseren er altså ikke å komme utenom, og den er jo også som skreddersydd for det norske været. Uansett om du er mann eller kvinne vil vi påstå at den er et must i din garderobe, så let deg frem og finn din nye favoritt i dag. Bruk sorteringsmulighetene her på Katoni og du vil enkelt få oversikt over utvalget, og du kan søke etter størrelser, farger og merker – alt etter hva du søker etter.

Et godt tips fra oss er at du, uansett kjønn, bør få fingrene i en svart pologenser i et tettsittende og lett stoff. Sjekk ut merker som Jack & Jones og Vero Moda for å finne modeller til gode priser. Bruk eventuelt vårt prisfilteret, så finner du en prisklasse som passer deg og din lommebok.

Velg filter:
 • Kjønn
  • Størrelse
   • Farge
    • Merke
     • Pris
     • Bare salg
     • Bare gratis frakt
     • Bare gratis retur
     Annuller
     Se alle resultater