Merkeoversikt: plus-, tall- og petite-size

Det kan være en utfordring å finne klær i den helt riktige størrelsen. Derfor er det fint at mange merker nå har begynt å tilpasse deres plagg, slik at vi finner et bredt utvalg innenfor plus-size, tall-size og petite-size. Nedenfor har vi listet opp mange flotte og forrykende merker som du helt sikkert vil elske hvis du er en av dem som sliter med å finne plagg som passer akkurat din flotte og unike form.

Innholdsfortegnelse


___________________________________________________________________________________________

PLUS-SIZE

Historien bak plus-size begynte allerede tidlig på 1900-tallet med merket Lane Bryant. Det er i dag ett av de mest anerkjente plus-size merker i hele verden. I starten forhandlet de kun plagg for gravide, men på 20-tallet utvidet de også sortimentet til å inneholde plus-size klær. Deretter gikk det slag i slag, og plaggene vant frem flere og flere steder. Suksessen skjøt særlig fart fra 1977 til 1998, da det den gang nye modellbyrået Big Beauties ble stiftet. Byrået hadde modeller som arbeidet utelukkende for plus-size merker. Tøyet ble deretter så populært at de var en av de kategoriene som hadde den prosentvis største stigningen i detaljhandelen. Som du kan se nedenfor har listen av plus-size merker  nå i dag blitt svært lang. Her er våre forslag på noen av de beste og mest fashionable merkene som forhandler flotte plus-size klær.

– Zizzi – New look
– simplybe – Forever 21
– Mango – River Island
– Asos – Carmakoma
– Studio Clothing – Junarose
– Marks & Spencer – Very
– Debenhams – Little mistress
– Old Navy – Alloy
– Missguided – LACE 
– Plaisir – Persona by Marina Rinaldi
– LauRie – JJ Footware
– Lane Bryant – Dorothy Perkins
– Evans – ADIA
– Live unlimited London – Athleta

 

– Asos              – Roberto Jeans
– The Duke clothing – Debenhams
– North 56.4 – Marks & Spencer
– MVP collections – Tommy Hilfiger

 

___________________________________________________________________________________________

TALL-SIZE

Kjenner du også følelsen av at ermene på den nye jakken kryper oppover, eller at de ellers så flotte jeansene viser store deler av anklene, uten at det i dette tilfellet var meningen? Nå trenger du ikke lenger kjøpe tøy i en større størrelse bare fordi du har ekstra mange flotte centimeter i høyden. Svært mange designere har hørt på høye kvinner og menn sitt ønske om plagg med ekstra lengde. Tall-size er resultatet, og startet med å være plagg til kvinner som er minst 175 cm/5’9” høye. Klærne er laget slik at du uten problemer kan rocke et par skinny jeans uten å enten bruke et belte i livet eller vise anklene. Herrekolleksjonene i tall-size er designet til å passe menn på minst 192 cm/6’3”.

Vi har samlet en rekke merker som har spesialisert seg i å lage tall-size klær for både kvinner og menn, så her gjenstår det bare å sjekke ut hvilke merker som best passer din personlige stil.

– Asos tall – Tallgirls
– Topshop tall – New Look tall
– Boohoo tall – Banana Republic
– Next – Ttya
– Height goddess – Loft
– GAP – Very
– Simply tall – Old Navy
– Athleta – MARGE
– Tall order – Alloy
– Long tall sally – Ann Taylor
– Missguided – Dorothy Perkins

 

– Next – Tommy Hilfiger
– Ted Baker – GAP
– Robert Graham – Marks & Spencer
– MVP collections – Debenhams
– American Tall – North 56,4
– The DUKE clothing

 

___________________________________________________________________________________________

PETITE-SIZE

Det har lenge vært en del misforståelser tilknyttet definisjonen av petite-størrelser. Mange har hatt den overbevisningen at petite ikke bare er plagg som er skapt for kvinner lavere enn gjennomsnittet, men at tøyet også passer til en slank kroppsform. I manges øyne var petite-størrelsene lik en størrelse á la Mary Kate og Ashley Olsen. Dette er dog langt fra tilfellet. Petite-definisjonen er hos de fleste designere laget ut fra å passe kvinner som er under 160 cm eller 5,3”. Tøyet er altså utelukkende basert på høyde. Så er du en av dem som alltid føler at buksene er en anelse for lange, eller at beina blir helt gjemt under den ellers fine sommerkjolen, så er petite-størrelsene noe for deg.

 

– Asos Petite – Marks and Spencer
– GAP – Very
– Loft – Debenhams
– Athleta – Ann Taylor
– Old Navy – Glamorous
– Missguided  – Dorothy Perkins

 

___________________________________________________________________________________________

Del endelig dine gode råd med oss, hvis du har erfaring med å kjøpe plagg i plus-, tall- eller petite-størrelser og kjenner til noen gode merker. Om du vil lese mere om hvordan du finner de perfekte buksene eller jeans, kan du lese størrelsesguiden vår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.